Etter den tørreste desemberen i manns minne, med 0 mm nedbør. Hadde "han dær oppe" spart til januar. Det var da snøen endelig kom, og da med ca en meter. Fikk ikke kjørt så mye som jeg ønsket med tanke på at bilen var syk i nesten to uker i januar. Den er endelig blitt frisk nå.

Jeg har hørt at når man har dieselvarmer på bilen, som slår seg automastisk på. Så da for at den ikke skal kokse seg igjen, så skal man kjøre minimum 12 minuetter. Så på grunn av arbeidsledighet og den del småkjøring i det siste, har det blitt litt lufting av bilen. Var hær om dagen og kjørte litt i nærområdet. Og da ikke på E6 eller E10, som hele tiden blir strødd, saltet og ikke minst brøytet til en hver tid. Kjørte en tur over til nabo kommunen Gratangen.  Det var det litt annet føre enn det var på E6. Isetet, smal og svingete bygdevei, og mye elg. Bilen satt som bare det, var litt nervøs i noen svinger, men det skal jeg bare legge bort. Selv i svingene, når jeg akslererte og bremsa merket jeg ikke noe. Og heldigvis kom ikke skogens konge byksende fram fra skogen.

En dag i denne uka, før mildværet og regnet kom var jeg ute og kjørte. Skulle bare kjøre litt rundt og kjike litt. Da kjørte jeg til den lokale kraftstasjonen. Svingete og litt bratt oppover, så klart var det ikke brøytet slik som europaveien. Men veien var snølagt, ikke hard kjørt snø fortsatt litt laus. Ikke noe problem dette heller. Kunne nesten tro det var sommerføre. Selv i svingene oppover satt bilen, stumpen kom ikke ut, slengte eller spant heller ikke. Da jeg kjørte nedeover prøvde jeg og bremse hardt og svinge, fra 50-60 km/t og helt ned til 10. Kjente på grunn av snøen at jeg glapp litt i svingingene, men ikke noe man bør være bekymret for. Hadde snøen vært helt hardkjørt hadde jeg ikke flyttet meg en cm en gang.

På torsdag slo været om, snøen ble is, holkeføre, skjøytebane og svinglatt. Gla jeg ikke kjører med piggfriedekk. Hadde nok ikke hatt sjanse dersom jeg skulle ha kjørt med det hær oppe i nord. Så lenge man ikke begynner å spinne, så går det helt fint.

Ei venninne sa en gang; det er på vinteren det er sommerføre. Og hun kjørte med piggfrie vinterdekk.