1 uke og 1mm borte?

Jeg fikk nye Hakka Green for en uke siden. Det fine med dekk fra Nokian er at de har en dekkslitasjeindikator eller DSI som forteller hvor mange mm som er igjen av mønsterdybden. På Nokian-språket heter det Driving Safety Indicator, for det er jo det det handler om, men jeg synes at DekkSlitasjeIndikator er en bra norsk oversettelse.

Nye dekk skal jo ha en mønsterdybde på 8mm, og i dag ble jeg litt forbauset over å se at 8-tallet mitt er nesten borte, etter bare 1 uke! Hm...

Kanskje ikke så lett å se på bildet, men 8-tallet er virkelig i ferd med å bli borte, Det er i alle fall mindre enn 1/2 mm dypt. Betyr det at jeg allerede har slitt ned en hel millimeter? Dekkene er knapt nok kjørt 70 mil, så det rimer ikke, for så hardt har jeg ikke kjørt dekkene; de er jo fortsatt under innkjøring, nesten.

Vel, når sant skal sies, så var 8-tallet relativt svakt allerede da jeg fikk dekkene, og kan være en liten produksjonsfeil her, dvs. at 8-tallet ikke er satt dypt nok? Vel, mønsterdybdemåleren som fulgte med velkomstpakken sier at det er langt nærmere 7 enn 8mm, kanskje sågar 7mm allerede. Hm...

Tror jeg skal ta en tur innom Vianor på mandag og få sjekket dette...