15000km med Hakka Green

Det er snart to uker siden nå at jeg la om til vinterdekk, og da er vel på tide å gjøre opp status for sommerdekksesongen i år. Og i år som i fjor er jeg like fornøyd.

Nok en gang har jeg kjørt 15000km med Hakka Green. Samme dekk som i fjor altså, men annen bil, og ble det noen forskjell? Nei, strengt tatt ikke, og det er jo nesten litt fristende å bare kopiere innlegget fra i fjor, der jeg skrøt ganske så uhemmet av hvord godt jeg var førnøyd med Hakka Green, men jeg skal la være å gjøre det.

Det som er sikkert etter å ha testet dekket i to sesonger (NB nye dekk hver vår) er at Hakka Green er et Hakka Blue i miljøvennlig inpakning. Nå har jeg ennå ikke fått testet Hakka Blue, men Hakka Green er på ingen måte fortapt på våt veg. Tvertom, det trives nesten bedre på våt veg enn på tørr veg.

Litt malurt i begeret har det jo vært. jeg har ikke vært helt fornøyd med dekket i høye hastigheter, men det skyldes nok mer feil felgstørrelse og dekkdimensjon som jeg har fortalt om før. Rett nok mente kundebehandleren hos Vianor som jeg spurte litt om dette at jeg i praksis ikke ville merke noe til det, med mindre jeg tok bilen helt ut. Okke som, vinterdekkene, der jeg har endret dimensjon for å komme nærmere den orginale rulleomkretsen, har ikke slike problemer. Så da så. Da det blir nok Hakka Green på meg neste år også, i rett dimensjon denne gangen.