2000km og 2mm borte?

Det kan ikke være sant. Jeg har kjørt mine Hakka Green knappe 2000km og allerede er 2mm slitt bort? Det kan ikke være mulig, men både dekkslitasjeindikatoren og mønsterdybdemåleren min sier så. Seks millimeter, det er det jeg har igjen.

De gamle sommerdekkene mine mistet cirka 3mm i løpet av 10000km. Det høres rimelig og normalt ut, men 2mm allerede etter 2000km med Hakka Green? Det er ikke til å tro.

Bildene nedenfor viser hhv. venstre og høyre hjul foran.

Slitasjen er jevn, dvs. like mye i målt i alle fire sporene. Det er altså ikke det at jeg har for høyt lufttrykk, noe som ville gjort at at midten slites raskere enn sidene. Det kunne vært det, men det er ikke det. Siden slitasjen er jevn er også spissingen og forstillingen i orden, må jeg anta.

Det kan være kjørestilen, men hverken bil eller sjåfør er særlig sportslige av seg. Det kan være at asfalten er noe vanvittig grov der jeg har kjørt, men det er jo nettopp slike forhold Nokian er laget for. Da er det bare selve dekket igjen som mulig årsak, slik jeg ser det.

Forresten, dekkene bak har fortsatt 7-tallet i behold, 

men det er jo normalt og som det skal være at det er mer slitasje foran enn bak

. Det bekymrer meg likevel at dekkene slites så voldsomt og at det slites nærmest ekstremt mye på forhjulene.

Det som er litt rart er at de piggfrie Hakkapeliitta R dekkene fortsatt har 8-tallet sitt og de ble kjørt drøye 2000km på bar asfalt i hele mars mens det nesten var varmere enn nå, så det hele er litt pussig. Vinterdekkene slites ikke i nær sommertemperaturer, mens sommerdekkene smelter som smør i temperaturer som ikke engang er sommer.

Dekk er dyrt og det hjelper lite på totaløkonomien at dekkene har lav rullemotstand og lavt drivstofforbruk hvis de ikke holder mer enn en sesong og knapt nok det.

Vel, jeg skal la dekkene være på1000km til før jeg tar turen til Vianor og påstår at det her må være noe riv ruskenede galt med dekkene jeg har fått. Eller kanskje det bare ER slik?Les her hvordan det gikk etter 3000km.