3 dager og 1000km

Siste uke ble det mye kjøring på meg, sånn bortimot 100mil på 3 dager. Flere av disse dagene var det nær null da jeg la ut tidlig om morgenen, og nær 10 og over det på veg hjem om ettrmiddagen, noen ganger på tørr asfalt, noen ganger i regnvær.

Og jeg er ikke fullt så i tvil lenger som jeg har vært tidligere. Hakka R er et bra dekk, man må bare venne seg til det.

Med med "å venne seg til det" mener jeg mine tidligere observasjoner om at dekket føles litt vel mykt i milde plussgrader. Dette ble adskillig bedre etter at jeg oppjusterte lufttrykket i dekkene, men helt borte ble mykheten ikke, særlig ikke ved 5 pluss og over. Om det er mykheten i gummien som gjør det er jeg usikker på, men jeg kjenner at bilen er mer og mer understyrt jo varmere det er.

Når det er sagt, så er jo ikke dekkene laget for denslags vær, men for vinter og minusgrader. En gummiblanding som gjør det bra i minus 40 i Karasjok, er nok ikke like bra i pluss 5 til 10 som er her på Sørlandet for tiden. Sånn er det bare.

Og langtidsvarselet ser desverre ikke så lovende ut med tanke på å testet dekket på ordentlig snø og is, så der må jeg bare vente.