30 minus og ingen snø.

Det har vært ufyselig kaldt i Finnmark noen dager nå, temperaturer mellom -18 og -30 samt sterk vind. Har hatt startproblemer med bilen pga kulda og nyere dieselbiler sine originale varmeapparat er søppel så det har ikke blitt så altfor mye bilkjøring i det siste. Stort sett korte turer mellom jobb, butikk og hjemme.

Fikk meg en langtur da jeg dro til Hammerfest fra i går til i dag, turen er på 12 mil og det var stort sett bart hele veien. Det er jo sabla irriterende å ha de gode dekkene på bilen og så skal man hamre piggene flate i asfalten.

En gledelig observasjon er jo at dekkene ikke ser ut til å ha tatt skade av all den asfaltkjøringen jeg har bedrevet i det siste, når jeg kjører på is holder de grepet og nedbremsing går like flott som alltid. Det er kun på akselerasjon at grepet er blitt dårligere, men det er ikke snakk om mye.

Jeg fikk en flott pakke i posten fra Nokian for et par uker siden, den inneholdt mange fine effekter som kommer godt med under vinterkjøring. Nå er klistremerkene satt på bilen sånn at alle kan se det er testing på gang. Jeg har også savnet muligheten til å sjekke lufttrykket i dekkene ordentlig så måleren kom kjempegodt med. På bensinstasjonene er det ofte feil på måleren til luftslangen og dekkene er ikke kalde lenger når man har kjørt dit.

Jeg venter fortsatt på snøen så man får kjørt litt på skikkelige, nordnorske vinterveier. Har ikke blitt mye av det denne vintersesongen.