4mm er 4mm for lite?

Skal jeg møte våte høstveger med 4mm sommerdekk eller 6mm piggfritt? Ikke lett å velge, for enn så lenge har jeg lyst til å tyne sommerdekkene for hva de er verdt, men jeg vet at det fort kan bli risikosport om jeg lar det gå for lenge.

I helgen ble det en lengre kjøretur i regn, regn og atter regn, og da kjente jeg at sommerdekkene med 4mm igjen av mønsteret ikke er like bra som de var helt nye på samme føre. Vannplaning var det ikke, men det lugget godt i de største vanndammene og dypeste hjulsporene.

Nå føler jeg meg uansett alltid trygg på vått føre med Hakka Green, som etter min vurdering har helt fantastiske våtgrepsegenskaper, noe også dekktestene viser. Samtidig er vel kanskje på tide på tide å tenke på at 6mm piggfrie Hakkapeliitta R2 nok er å foretrekke, ikke bare for å kunne pløye uanstrengt gjennom vannet, men også for å møte ikke helt frostfrie morgener om ikke så altfor lenge.

Men så var det bremsing på våt asfalt da. Der Hakka Green i 2011-testen bremser på 30m, bruker Hakkapeliitta R2 42m i 2014-testen (mot 35m i 2013-testen). Her er det ganske stor forskjell, og med tanke på regn og våt asfalt er kanskje Hakka Green det bedre valget?


Jeg er i alle fall noe usikker, men slik værutsiktene er fremover er det nok best å bytte til piggfritt uansett, tenker jeg. Hva tror dere?