8000km og null dekkslitasje?

Det er nesten for godt til å være sant. Dekkene mine slites ikke i det hele tatt. Nesten, altså. For 10000 kilometer siden var jeg alvorlig bekymret for levetiden til dekkene mine og om de i hele tatt kom til å vare sommeren ut.

Årsaken var at jeg hade satt dem på for tidlig, slik at den ru og skarpkantede vårasfalten slipte bort nær 2mm i løpet av noen raske 3000km, men så roet det seg og nå nå er bildet helt omvendt. Dekkene mister ikke noe gummi i det hele tatt. For nå ligger det så mye gummi i asfalten fra alle de andre bilene at det ikke finnes noen skarpe kanter noe sted.

De som har fulgt med på dekkhistorien min vil kanskje huske at jeg byttet dekkene foran og bak ved 5000km, og nå, ved 13000km eller 8000km etter det er status at det har gått ned med 1mm foran, mens bak er helt uforandret, altså null slitasje.

Nå er det ikke mange ukene igjen til dekkene skal i vinteropplag, og hvis jeg venter med sommerdekkene til mai, ikke april slik jeg pleier, så burde disse fint holde en sesong til.