Bevist på kjøringen.

Etter en hel uke med pendling har jeg prøvd og gjøre meg selv litt mer bevist. Vanligvis kjører jeg med radioen på og irritert meg om saktekjørende trafikk forran meg, både til og fra jobb. Men denne uken, har jeg faktisk helt bevist slått av radioen, for å høre om det var noe støy fra dekkene. Skal si det var det, særlig da jeg gikk inn for å høre om det var støy. Men neste dag, og dagene deretter, hørte jeg så å si ingenting til dekkstøyen. Bare om det var blitt en vane eller om jeg ikke hørte det for jeg satt i mine egene tanker, det vet jeg ikke.

Mot slutten av uken hadde det så klart begynt og snø, igjen. Og veien var lettere hvit, og bilene var atter en gang strødd utover veigrøfta. Helt utrolig at slikt kan skje med det rellativt gode føre vi har hadd. Skal si dere at jeg sitter som et skudd på veien helt siden jeg la om til de nye dekkene. Og gå fra 7 år gamle dritt dekk, til hakka 7, var som å gå fra døden, til himmelen på den lille halvtimen jeg brukte for å skifte.

Må si dekkene sitter godt på bar asfalt, også når man kjører litt over den lovlige hastigheten. Bilen sitter som støpt på sommeren, og var spent på hvordan den skulle takle den ganske så svingete Rombaksveien på vinterføre. Har ingenting å si på det, den satt som støpt da også.

Siden jeg ofte irriterer meg over andre bilister som liker å "lode" etter veiene, så blir det noen forbikjøringer. Har da merket at det er mye bedre kjørekomfort på vinterdekkene, enn det mine 225/45 17" sommerdekk klarer og gi meg. Med mye slitt safalt og noen plasser med store hjulspor i veien, gir det meg en helt enkelt mye bedre komfort i forbikjøringene. Da mine sommerdekk absolutt må kjøres i disse hjulsporene for å ikke nesten ta styringen fra meg.

Gleder meg til det kommer litt mer snø. Som regel kjører jeg til jobb lenge før mesta har klart å stått opp og brøyta veien, så det er en utfordring og kjøre i tettsnøbyge, og med, tjaa, ca 25-30 cm snø.

Til helgen blir det langkjøring, gleder meg til Bodø tur.