Biler trenger service og vedlikehold

Jeg har jo fått mange kjøreturer med en Hyundai Santa Fe II 2006 modell da jeg ikke har egen bil per dags dato. En bieffekt er jo at siden jeg låner må jeg ta service på denne bilen. Så nå ble det en større jobb som krevde sitt og en smøregrav hos den ene bilforeningen jeg er medlem hos ble lånt for anledningen. Motorolje og filter ble skiftet. Det samme gjaldt oljen på differensial og fordelingskasse. Bilen i seg selv har ikke gått meget langt og tikket akkurat forbi 96 000 km. Ikke mye for en bil med 7 år bak seg på Norske veger.

Ellers har jeg nå fått kjørt den i realt møkkavær. Regn som høljer ned og setter dekk på en prøve. Ingen tegn til vannplaning ved kjøring på verken motorveg eller mindre småveger. Bilen sitter som "naglet" under både tørt og vått. Dristet meg litt i dag for å se hvor godt den satt ved å gi på litt ekstra. Eneste tegn på at jeg kjørte litt hardere enn normalt var litt dekkhyl. Kjøretøyet satt like godt. Jeg må si at både jeg og min far som er andre bruker av dette kjøretøyet begge er imponerte over hvor gode dekkene er. Dette er jo en SUV så litt mer dieselforbruk er det enn en stasjonsvogn, men vi har klart å få forbruke ned mot 7,6l pr. 100km. Muligens vi har fått det lavere også. Nå har den fått frisk olje på motoren og andre systemer. Kanskje det synker lavere...