Bra fremkommelighet

Skulle i dag ut på langrenn og kjørte da på sideveier som var usalta før ferden gikk ut på en brøyta skogsvei med fin stigning i starten. Turen gikk opp mot Eiksetra. Kjente at det var litt glattere i starten da dekkene hadde rester etter kjøring på salta veier, men dette kom seg etter ett stykke og hadde god kontroll selv da jeg skulle kjøre opp en bratt snødekt bakke med is og litt forskjellig. Litt hjulspinn i starten, men så har jeg selv ikke antispinn så da er det lett å få når man trykker inn gassen. Piggdekene ga godt grep og kontrollen var der selv da jeg tok en test bremsing var kontrollen der.

Har nå vist at selv med piggdekk kan man ha ett bra og lavt forbruk av drivstoff og samtidig levere sikker kjøring. Har med min bil klart og nå ligge på rundt 0,7-0,8 l på mila og dette er med en bil med forgasser og som nærmer veteranstatus.

Vel hjemme lå en hentelapp for en pakke som ble hentet. Den inneholdt luft/dybdemåler, kost m/skrape, nøkkelring m/lykt, lue og klistremerker for festing på kjøretøy. Luftmåler er noe som er praktiskt og mange er dårlige på kontroll av lufttrykket i dekkene samt at man også har en dybemåler for å sjekke at dekkene har bra nok mønsterdybde.