Da er vinterdekkene på bilen, men hvor ble det av vinteren??

Vinterdekkene

(piggfrie Hakkapeliitta R for min del) ble satt på bilen sist torsdag, men etter det har vinteren stukket til fjells (eller enda lenger vekk) og jeg tøffer rundt på sommerføre med vintersko på bilen. I og for seg ikke så dumt det heller siden nye dekk trenger noen mil på bare veier for å bli innkjørt. Umiddelbart etter omlegging tok jeg min sedvanlige test-tur for å sjekke at alt fungerer som det skal og etter en god serie med kraftige oppbremsinger (på fuktig asfalt) syntes jeg det ble merkbart bedre veigrep. Om det skyldes at jeg ble vant til den reduserte friksjonen p.g.a. overgang fra sommer- til vinterdekkk eller om friksjonen faktisk ble bedre skal være usagt, men på meg

virket

det i alle fall som at veigrepet ble bedre etter at dekkene fikk "kjørt seg" litt.

M.h.p. veistøy er vinterdekkene hakket bedre (sommerdekkene er Hakka Z) og selvsagt er vinterdekkene mykere både på godt og vondt. Så nå går jeg bare og gleder meg til jeg får testet mine nye supre vinterdekk på det føret de er optimalisert for.