Da har turen Norge rundt blitt avsluttet

Da har turen Norge rundt blitt avsluttet. Dette har vært en fin tur. Det er tilbakelagt ca. 6.800 km. og snittforbruket er på 0,58 l/mil. Bilen er en Opel Insignia stv. med automatgir og 130 hk diesel. Det ble en noe høy gjennomsnittshastigheten, det får veiene i Nord-Finland ta skylden for, jeg må innrømme at det gikk litt unna der oppe.  Det var tydelig qt dekkene følte seg hjemme og at de stortrivdes på veiene i Nord-Finland. De satt som limt til asfalten. I Norge så var det en del veiarbeid og dekkene fikk prøvd seg på

grusvei. Det ble mange mil etter hvert med slike veier og dekkene føltes veldig greie, til tross for at dette er lavprofildekk. Været på turen var egentlig greit. Fra 24 grader i Pasvik til 5 grader på Kvænangsfjellet, mye sur vind men også veldig mye sol selv om temperaturen ikke ble så høy. Noe regn ble det jo, men ikke verre en at det ikke har vært behov for etterfylling av spylervæske. Vi har ikke hatt snøvær men det var overraskende mye snø igjen der oppe.  Jeg har ved tidligere anledninger sagt noe om synlig og  usynlig politi. Det er gledelig og ha observert politi etter veien flere steder noe jeg synes er fint.  Synlig politi gir defensiv kjøring og det var helt tydelig der vi så politiet.

Den store gledelige nyheten (synes jeg) er at det ikke ble observert noen ulykker på turen. 6.800 km. er langt, og ikke sett noen ulykker er nok første gang. Riktig nok så vi en bil som hadde havnet på taket på vei ned fra Ifjordfjellet, men dette var nok en gammel ulykke, motoren var pakket inn i presenning og alt tydet på at den hadde ligget der lenge. Dette tyder på at vi kjører pent, er forsiktige og ikke minst at vi har fått bedre og sikrere biler. Kona sa det veldig fint: "Det er ikke ofte vi ser sånne rustete biler", det gjaldt en bil vi passerte, og noe av forklaringen til dette er nok at vi får bedre og bedre biler i bruktbilparken våres. Jeg trur nok at den utskiftingen av bilparken som har skjedd de siste år begynner å gi resultater på sikkerheten. Fremdeles har vi en relativ høy levealder på bilparken så etter hvert vil nok sikkerheten bli enda bedre når vi får vekk de eldste bilene som drar opp snittalderen. Bare positivt dette. Vil jo også gi resultat på miljøet.

Kommer med mer etter hvert

Kjør pent alle sammen