Da var vinterdekkene på

Da var vinterdekkene på. Hatt bruk for dem? Joda, dekk må jeg ha, men vinterføre ble det ikke. Jeg følger meg ganske sikker på at hadde jeg hatt sommerdekkene på så ville jeg fått bruk for vinterdekkene, men sånn er det.  Dette gjelder turen til Bergen  i uke 39. Det var en fin tur, grått på denne siden (øst) men det ble pent når jeg kom ned til Eidfjord, nydelig sol. Det var litt morsomt å kjøre denne strekningen igjen, begynner å bli noen år siden, kjøre jo mye her med vogntoget i sin tid, kan ikke huske at det var så smalt J.  Jeg kom nå frem til Bergen uten noe hendelser på veien, mye fin kjøring og så litt røff kjøring på veien opp mot Kvam, deilig morsomt.  I Bergen fikk jeg i all hast satt bilen i et parkeringshus, her skulle den stå noen dager.  Jeg hastet avgårde til hotellet. Vel, etter to netter så var en kommet til onsdag og turen hjem. Sjekket ut av hotellet og
drar avgårde med kofferten på slep, masse utstyr i den så den var tung. Går i retning av parkeringshuset, følger skiltet. Men det er en hake ved dette, det er ikke den  innkjøringen jeg kjørt, så da var det store spørsmålet, hvilket parkeringshus?? Ruslet tilbake til hotellet og parkerte kofferten der, snakket med de i skranken om det var flere p-hus, nei da sa de, det er bare det. Jammen sa jeg, det er ikke den innkjøringen jeg kjørt inn så det må være flere. Etter hvert så kom de på at det var noe som het City-garasjen. Jeg ruslet avgårde ut fra dere beskrivelse på veien og der fant jeg det og også stedet som jeg gikk ut. Kjente meg igjen. Tilbake til hotellet og hentet kofferten og dro avgårde en time forsinket, men jeg hadde funnet bilen.

På hjemturen hadde jeg bestemt meg for å kjøre Lærdalstunnelen og opp Hemsedal, det viste seg jo at det å kjøre over Hemsedal ikke ble noe alternativ, det var den veien som var åpen.

Denne Lærdalstunnelen, den har mange fotobokser så jeg og jeg trur også det var ett sted med gjennomsnitt måling. Jeg trur det har gått bra med meg, men det ser en vel om noen uker når ATK har sjekket bildene. Trur det gikk greit.

Når jeg kom opp på fjellet så var det litt slapsete føre, men ikke noe å snakke om. Men, det jeg vil si er at oppdager refleksvest sittende i veikanten.  Laserkontroll. Ops  hva var hastigheten min??, Det var i alle fall for sent å gjøre noe med den.  Noen hundre meter frem blir jeg vinket ut, også bilen som lå bak meg. Jaja, da  kjøre jeg vel får fort, ble nu min tanke. Førekort og vognkort ble overrekt,  politimannen sjekket skiltene på bilen, fikk dokumentene mine tilbake med ønske  om god tur videre.  Kjørte avgårde og tenkte HURRA en politimann på veien, jeg kan ikke huske siste jeg ble stoppet i en  fartskontroll eller så en kontrollpost på veien, tenke jeg, men jeg så jo noen i sommer kom jeg på. Slikt skulle en sett oftere, og helt klart nedover Hallingdal, det var det en del vanvittige forbikjøringer med store SUVer. Men ingen ulykker på veien.

Jeg kjørt 117 mil, gjennomsnitt forbruk på 0,52. Dette er svært bra på en så stor og tung bil med automat. Helt klart så gjør dekkene sin nytte her. Piggfrit fra Nokian. Bra snitt på hastigheten også uten at den nevnes her. Nu parkeres bilen for noen uker da Nord-Afrika står for tur, en aldri så liten ferie i Tunis.

Kjør pent på høstveiene, de er glatte selv om det ikke er is.