Dekkslitasje

Jeg ser at og jeg har kommentert dette med dekkslitasje. Nå har jeg fulgt med på mine merker, og det er ikke så skremmende som det i utgangspunktet skulle være ut fra hva som er skrevet. For en tid tilbake rundet jeg 300 mil på dekkene og nå forsvinner 8 tallet. En vet at dekkslitesje er forbundet med hvordan du kjører, kraftig oppbremsing, rask igangkjøring og hard kjøring i svingene. Så vil jeg også tru at jo mindre dekke en har jo raskere slitasje, f.eks. et 16 tommers hjul går lengere en et 18 tommers hjul.  Jeg har 18 tommer på mine hjul.

Og så har jeg sagt at jeg skulle endre kjøremønstret mitt for å spare drivstoff, og jeg trur nå at det også gir utslag på dekkslitasjen. Altså mye å spare på endret kjørestil.

Som tidligere nevnt så opplevde jeg støyreduksjon i bilen etter at jeg gikk over til sommer dekk. Det var en fin opplevelse og er også med på å gjøre det mer behagelig å sitte i bilen da en slipper unna en del av støyen fra hjulene.

Jeg har også fått prøvd dekkene mine på grusvei, og som jeg forventet satt bilen godt i svingene, trygt å vite. Det er jo ikke så ofte en kjører på grusveier, i alle fall ikke jeg, selv om jeg farter Norge rundt så er det sjeldent. Men godt å vite at dekkene er gode der også. Nå har det vært 24 grader noen dager, det har blitt lite bilkjøring og mye sitting hjemme. Var utsatt for et lite uhell så det å komme seg inn og ut av en bil har blitt en stor utfordring. Men jeg kommer sterkere tilbake i neste måned.

Kjør pent alle sammen