Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

En ny æra har begynt

Jeg klarte ikke å la være. Ny bil skriker etter nye dekk

Jeg hadde jo tenkt å vente til etter påske med Nokian Green sommerdekkene eller en av de andre fargene, og vente til høsten med Nokian R3 vinterdekkene, men jeg ble så lei av å høre kantringen av piggdekk mot bar asfalt at jeg jeg rett og slett bet i det sure eplet i lommeboka og la om til piggfrie R3 for resten av vinteren. Selv her på Sørlandet kan den jo vare et stykke inn i mai, så det er greit å være forberedt.

Og du verden for en forandring! Bilen ble faktisk en smule bedre å kjøre også, særlig i høye hastigheter. Det er jo egentlig litt rart når jeg går ned en dimensjon, fra 205/55-R16 i piggdekk til 195/60-R16 i piggfritt, men så gikk jeg da også fra budsjettdekk (som stod på bilen da jeg kjøpte den brukt) til helt nye premiumdekk. Det lover jo bra!

Nå gleder jeg meg til å kjøre behagelig og mykt til våren kommer. Eneste frykten er nå bakken opp fra hytta på vei hjem, den kan være litt lei. Men har jeg klart det på piggfrie ikke-Nokian, så skal jeg vel jammen klare det på piggfrie Nokian også!