En piggfri vinter er snart over.

Nå er det bare to-tre uker igjen av vinterføret, og erfaringene med piggfrie dekk (Nokian Hakkapeliitta R) er ikke helt som forventet. Jeg  innrømmer at jeg var såpass skeptisk at jeg har hatt nesten nye Hakka 5 piggdekk i beredskap på felg. Det har vært helt unødvendig, men noen overaskelser har det blitt. Jeg har hørt flere si at piggfrie er like gode eller bedre enn piggdekk, unntatt på våt is.  I vinter når det var ti kuldegrader og blank is var det glatt, svært glatt før isen ble slitt ru av trafikk. Når det ble mildere og våt is og jeg trodde jeg skulle få problemer, har jeg hatt godt feste. Så godt at jeg ikke merket at det var glatt før seg stanset gikk ut av bilen og nesten gikk i spagat, og det er ikke bra for en voksen mann uten oppvarming først. På vanlig vinterføre er de svært bra og føles trygg å kjøre med. Det føles også bra at jeg kan kjøre på bare veier uten å slite spor, lite støy og lav rullemotstand er også ting jeg setter pris på. Så jeg blir nok å forsette med piggfrie vinterdekk.