Endelig en dag med vinter og snø

Etter den dårligste snøvinteren på 10 år, med temperaturer fra minus 10 til minus 20, etterfulgt av mildvær på pluss 5 til 10, var det deilig å være i høyfjellet med snøstorm og snøfall. Etter en natt med snøfall var det herlig å kunne grave fram bilen, starte denne å kjøre til skisenteret godt skodd. Det var noen i bakken opp mot skiheisen som fikk brukt Esp/antispinn på kjøretøyet sitt.

Jeg må også innrømme at vi har hatt noen kjempedager mellom alt drittværet. For to uker siden var vi ute ved kysten, når vi kom omm kvelden var det minus 18 og om morgenen var det skinnende sol og minus 6 - herlig vinter. Kjøreturen inn for å handle helgematen ble ikke den raskeste veien, men en rundtur i det herlige været på islagte saltfrie veier - sjelden kost.

Disse opplevelsen er slik en vinter bør huskes. Det har jo i Midt-Norge vært en drittvinter hvor det de siste ukene har vært mildvær med sporete vei med mye vann og jeg må innrømme at også under disse forhold er Hakkapeliitta 7 et utrolig godt dekk.
Generelt gjennom hele vinteren med alle de forskjellige forhold så har dette dekket vært helt enormt. Det er vel ikke uten grunn at flere av mine venner som lest bloggen og som hadde Hakkapeliitta fra før,aldri vil bruke noe annet.

Det er noen få uker til påske så det er vel på tide å nevne at Nokian Tyres også lager sommerdekk for nordiske forhold. Dette er dekk laget for grov asfalt og med god drenering. De som ønsker sommerdekk som er støysvak på annet en nylagt asfalt bør kjøpe et slikt sett. Jeg skal iværtfall ikke kjøre på noe annet.