Endelig, kaldt og snø

Endelig har det været, og de føreforholdene som jeg har ventet på kommet til Drammen.
Endelig har det blitt en del grader ned på det blå feltet på gradestokken, endelig ligger det is og snø på baken. Endelig kan jeg virkelig finne ut hvordan Nokian dekkene som står på min kjære Audi faktisk fungerer.

Endelig har jeg faktisk fått en viss følelse med nettopp det. Jeg bruker bilen daglig til jobb nå i en periode. Jeg jobber i Oslo, men jobber slik at om jeg vil kan jeg slippe unna bommen i Oslo for og komme på kontoret. Men det krever at jeg kjører noen små veier for og komme frem. Føret er mildt sagt varierende, og det er svingete og til dels bratte bakker. Det er heller ikke de veiene som blir best måket. Så noe erfaring har jeg hatt. Og jeg må si at så langt er jeg veldig overrasket over hvordan disse dekkene fungerer på føret som er. Jeg har kommet meg opp bakker der tydelig større biler med firehjulstrekk ikke kommer frem. SUV'er har stått i grøfta etter og ha sklidd ut på føret som speiler seg blankt mot resten av verden. Grepet,. bremse egenskapene og manøvrerbarheten med  disse dekke er ganske overlegne. Greit nok har anti spinn funksjonen på bilen jobbet til tider, men det er ikke dekkenes feil. Det er mer mitt høyre bein sin feil, for jeg er ikke kjent for og være lett på gassen. Og jeg har en stor diesel motor, og noe man vet med alle diesel biler, de har et vesentlig høyere dreiemoment enn hva tilsvarende bensin biler har.

Jeg har gledet meg til vinteren for for første gang siden jeg var liten guttunge. Og det er enkelt og greit dekkene sin skyld. Har gledet meg til og teste dekkene på noe annet enn tørr eller våt og varm asfalt. Så langt gleder det meg hva dekkene har vist meg for noe av egenskaper. Og jeg gleder meg virkelig til resten av vinteren, og til og kunne dele mine erfaringer og meninger med dere :-)

Jeg har hatt en tanke om og kjøre på vinteren før, da riktig nok med andre dekk og eldre bil, men har alltid tenkt "Kjør hardt, kjør stil, kjør i grøfta med et smil". Det må jeg endre nå...