Endelig vinter .... og litt om tegngiving i rundkjøringer

Årets første skitur er unnagjort og mine testdekk, Hakkapeliitta R (piggfrie) har fått vist seg fram fra sin beste side. De fleste milene på vinterføre så langt i vinter er tilbakelagt med "ikke-Nokian-dekk" (se en annen av mine poster om det), men det har blitt noen mil med testdekkene også. Konklusjonen så langt er at is fortsatt er glatt, men så lenge dekkene har en forutsigbar oppførsel er jeg godt fornøyd.

Angående rundkjøringer har jeg (etter å ha vært med på min datters første kjøretime hos trafikkskole) lagt meg til den gode vane å blinke til venstre når jeg skal til venstre i små og mellomstore rundkjøringer. Hvorfor det spør dere? Jo, det har seg sånn at når jeg nærmer meg en rundkjøring og blinker til venstre så gir det et tydelig signal til motgående trafikk om at jeg har planer om å tilbakelegge ca. 3/4 av rundkjøringen før jeg forlater den. Det betyr som dere skjønner at motgående trafikk får vikeplikt for meg og kan tilpasse farten i forhold til det. På denne måten blir trafikkflyten bedre og ikke minst slipper motgående trafikk å bråbremse når de plutselig oppdager at jeg ikke har tenkt meg rett fram.......