Ett lite skifte

Nå er det høst og løven har vært på EU. Eneste feilen som jeg nå har og som jeg fikk korrigert i dag var feil lasteindeks på bakakselen. Da Continental ikke leverer i høy nok så har jeg fått på ett par Hakka Blue 195/65-15 loadindex på 95. De står forran akkurat nå og kjørt en liten runde med de i regnværet så har heller ikke fått testet dem ordentlig enda, men det lille jeg har kjørt med de gjorde meg fornøyd. Mistenker at de støyer mindre enn de gamle og har noe bedre veigrep. Tok en liten testrunde i en rundkjøring på våt asfalt og har vel kjørt rundt 10km med de nå. De andre jeg hadde på har jo ellers blitt kjørt en sommer allerede og rundt 6-7000km. Skal ut på en lengre kjøretur mot helgen og blir da å se hvordan de da ter seg. Skal etterpå montere de bak før jeg drar hjemover igjen da og da se hvordan grep jeg da får og hvordan bakparten oppfører seg. Er alltid morro å se hvordan de lille ting endrer hvordan en bil oppfører seg.

Det var i det minste god service på Vianor i Hønefoss og fikk også en bra pris på dekkene. Jobben ble gjort bra og dekkene føles også ut til å ha blitt bra avbalansert.

Fikk heller ingen kommentar på at jeg kjører på den dimensjonen jeg kjører på og den som kontrollerte sa at det var ikke noe farlig siden det var tilsvarende det bilen har originalt selv om det faller litt utenfor 5% så er det ikke noe som er farlig og dimensjonen er også noe som blir brukt på andre versjoner av samme modell. Eneste artige er at jeg da på vinterdekk får for lav loadindex selv på Hakka7, men dimensjonen er lovlig på bilen. Dette er da grunnet at jeg kjører på 14" stålfelger om vinteren og ikke har noen 15" ekstra felger. Det kan heller ikke så lett fremskaffes til bilen siden boltsirkelen er 4x140.

Ellers en litt artig en. Sitter hjemme å jobber med ting. Ringer på døra og en mann lurer på bilen. Han eide vist samme modell, men nyere og lurte på litt ting/tang. Alltid hyggelig og ga han også kontaktinfo til en som kan skaffe det han trenger. Skaper vist litt oppmerksomhet en slik bil som er såpass uvanlig på veinettet.