Falsk trygghet med 4x4??

Fikk prøve en Kia Sorento her forleden da jeg skulle kjøre mine svigeforeldre på flyplassen. Det er jo en stor bil med firhjuls drift og alt annet av diverse unødvending elektronikk for å holde bilen på veien. Så man tenker automatisk at denne bilen er bra på vinterføre.

På søndagen var det kommet noen cm med lett luftig snø som pakker seg i porene på asfalten. Det gjøre det spesielt glatt! I den tro at Kia`n med piggdekk skulle være bedre å kjøre med en Vectra`n min med piggfritt, blei det da Kia.

I første rundkjøringa satte det fire andre andre i bilen som holdt seg fast og skrek. Vi skle på fire stive igjennom rundkjøringa. Måtte til slutt ned i gangfart for å klare å forsere de andre rundkjøreingene og svingene igjennom Lillestrøm for at passasjerene mine ikke skulle få hetta. Etter endt biltur måtte jeg se hva slags dekk som satte på den bilen. Det var et merke som var ukjent for meg. Cooper Discoverer med pigg nesten nye. (IKKE KJØP DE DEKKENE).

Vi holder oss til Hakkapelitta heretter :)