Farvel vinter

Her på Sørlandet er det allerede sommer (nesten), og da det var 20 grader og vel så det her om dagen bestemte jeg meg for at nok var nok og at det var på tide å la bilen få prøve  sommerskoene, men akk som jeg angret etterpå.

Ikke fordi det ble kaldt igjen igjen med fare for glatte veier (det ble det), men fordi støynivået i bilen gikk opp noen hakk når jeg la om fra piggfritt til sommerdekk. Går man over fra piggdekk til sommerdekk er det en befrielse å slippe lyden, men fra piggfritt til sommerdekk er det nesten motsatt, det blir faktisk mer rullestøy, og jeg kan nesten ikke vente til det blir høst igjen, slik at jeg kan få oppleve "stille" kjøring igjen.

Nå kan grunnen til dekkstøyen være at det var tidlig morgen og rundt null grader da jeg la om dekkene og kjørte til nærmeste bensinstasjon for å etterfylle luft, slik at sommergummien var kanskje ekstra hard både på grunn av temperaturen og fordi den hadde ligget urørt i garasjen et halvt års tid, så dekkene mykner nok opp og lager litt mindre lyd etter hvert, får jeg håpe.

Vel vel, dette blir nok et av de siste innleggene mine på en stund, før det blir høst og vinter igjen og jeg igjen skal kjøre mine piggfrie Nokian dekk. Litt synd, for det har vært spennende å være med her den lille stunden det varte, og dessuten har det vært spennede og lærerikt å lese andres efaringer med sine dekk, og mest av alt tusen takk til alle som har kommentert inleggene mine.

Jeg gleder meg allerede til å fortsette å skrive til høsten.