Ferietur

Jeg har vært skikkelig elendig på å blogge i sommer, men det er liksom litt lite bilrelatert som skjer. Tur-retur jobb er ofte bare tur-retur jobb, og ikke særlig spennende.

Men idag har jeg og bakseteMafiaen kommet hjem fra teltferie i østeuropa. Skikkelig langtur, sånn omtrent en liten mil forbi Charlottenberg, noe som for oss tilsier en drøy time kjøring. Ikke all verden, men akkurat nok til at Blondinen og Gærningen føler at vi har reist vekk, og akkurat nære nok til at det er greit å kaste inn håndkledet og reise hjem igjen på kort varsel dersom været er helt ille.

Men, til turen. VolvoDyret var lastet til randen, mer fordi jeg er en elendig kløne på å pakke lurt enn fordi jeg hadde med alt jeg burde hatt med. Vi cruuuuuiser ut på riksveien og barna forlanger feriesangen. Det er fast kotyme hver gang vi skal reise bort, samme sang, vinduene ned og full guff på lyden. Litt kjedelig at det regnet når vi dro....vi rakk å bli våte alle sammen før sangen var ferdig. Men sånn er det bare, feriesang = nedrullede vinduer.

Vi holder fartsgrensen og annkommer Charlottenberg uten de store hendelsene. Litt shopping, litt mat og vi setter oss inn for siste etappe. Vel fremme er det om å gjøre å få telt opp, fort som bare pokker før regnet kommer. BakseteMafiaen er spinnville og vil på lekeplassen, men jeg klarer å overtale dem til å hjelpe til med å få opp telt før det blir veldig vått. Himmelen er svart og jeg har hastverk. Blondie setter ned teltplugger og Gærningen bærer bagasje. Når de er ferdige forsvinner de og etterlater meg til å fullføre. Omtrent tre minutter etter at de er borte kommer det en iskald vindkule som nesten tar med seg teltet og som lover regn. Det viser seg raskt at Blondinen har satt teltpluggene skrått inn mot teltet istedet for skrått ut fra teltet. Bror type liten hjelper til med å rette opp plugger mens jeg klamrer meg panisk til teltduken for at den ikke skal havne i en trekrone. Jaja. Vi fikk sikret det, etterhvert. Det er mange gode grunner til å reise på tur sammen med en flokk andre :)

Vi har hatt en uke i telt med regn. Og regn. Og regn. Mest om natten dog, så det har vært fint tross av været.

Det ble etterhvert noget gjørmete og glatt der vi kjørte bilene ut og inn på våre turer vekk fra plassen. En av dagene fikk jeg spinn, og istedet for å spinne meg ned i gjørma så hentet jeg bror type liten og ba ham kjøre VolvoDyret opp den pittelille bakken vi hadde parkert i bunnen av.  "kvinnfolk", fikk jeg som kommentar...men han loste Dyret trygt opp før han labba ned for å kjøre sin egen Volvo opp. Jeg satt på toppen og fulgte med i speilet, og jammen måtte ikke han ha to forsøk også, hehe.  Det er fint å kunne komme med kommentarer tilbake ;)

Jeg tenkte jeg skulle ta bilde av gjørmebakken og legge ut, men ettersom jeg er litt dårlig på å pakke og planlegge så hadde jeg ikke med lader til kameraet, og den strømmen som var på det ble spart til bilder av hoppende og klatrende barn.

Nå er jeg i ferd med å pakke ut av VolvoDyret og kjøre vaskemaskinen varm og jeg kjenner at morgendagen skal gå til å bo oss inn hjemme igjen. Det er fint med telttur, det er koselig med regn på teltet når man skal sove, grillmiddag hver dag er ikke feil, barn som klarer seg uten tv en uke er bra, sosialt samvær rundt en glødende grill på kvelden er hyggelig...men nå blir det fint med min egen seng :)

Forsatt god sommer folkens.