Filosofering

De siste par dagene har jeg filosofert litt. Nå er jeg testsjåfør for dekk. Det hadde jeg veldig lyst til da jeg hørte om det. Og når jeg står der, så... vet jeg ikke helt hva jeg skal blogge om, det ble mer utfordring å snakke om dekk-erfaringer enn jeg hadde forventet på forhånd.

Hvorfor det, mon tro, har jeg brukt litt tid til å tenke på. Grunnen er jo selvfølgelig at jeg allerede har de ultimate dekkene, og jeg har svært lite problemer med manglende veigrep. Hva er det som mangler, da? Automatisk salt-suppe-fjerner? Det er liksom ikke noe å blogge om at "i dag kjørte jeg sånn og sånn og hadde overhodet ingen problemer". Så da blir det til at man spar frem de få tilfellene der man mistet veigrepet istedet.

På min Corolla har jeg vel ikke hatt noe annet enn Nokian-dekk noensinne, tror jeg. Og jeg kan si enkelt og greit at jeg merker forskjell fra år til år. Naturlig nok er dekkene best når de er nye. Det er bare herlig å kjøre rundt på splitter nye Nokian-dekk. Og det gjør jeg i år. (Av en eller annen grunn presterte jeg å punktere på tre hjul i løpet av to uker utpå høsten, så da ble det naturlig å kjøpe nye og skifte til vinterdekk da, så vintersesongen startet litt tidligere enn normalt for meg i år, kombinert med at vinteren kom seint)

På andre-bilen vår har jeg hatt litt ymse av dekk, og jeg har vært misfornøyd med alt. Offer av å velge det dekkbutikken kanskje har tilbud på den uka. Nå kan det selvfølgelig hende at den mindre Micraen generelt er en dårligere vinter-bil, men jeg må velge å tro at dekkvalget her er hovedfaktor.

Jeg har kommet frem til at for å gjøre en bedre jobb som testsjåfør videre bør jeg gjøre mer enn bare kjøre rundt og gjøre meg gode erfaringer, jeg bør rett og slett bytte mellom bilene og prøve de samme tingene med begge og sammenligne. Eller oppsøke samme situasjon flere ganger. Være litt mer metodisk. I februar skal jeg ta meg en langtur opp til Trondheim. Den turen kommer jeg ikke til å snu og gjøre om igjen i den andre bilen, da, men jeg finner sikkert en del vekslende forhold!

I dag kom spørsmålet om hvem som har lyst til å være med til Ivalo og riktig teste dekk... Det hadde vært noe. I en slik setting kan man gjøre seg ordentlig målbare sammenligninger. Det høres veldig veldig spennende ut. Det er gøy å være testsjåfør, jeg må bare finne ut hva som skal til for å gjøre en god jobb, fremskaffe noe som er fortellbart