Første føling med Hakka R2

Det ble plutselig behov for en Oslo-tur (med utgangspunkt Stjørdal) sist helg. For å unngå overraskelser med plutselig innslag av vinter valgte jeg å legge på vinterhjulene med helt nye Hakka R2. I vitenskapens tegn burde jeg selvsagt ha kjørt litt med mine gamle Hakka R før bytte til Hakka R2, men det ble dessverre ikke tid til det.

Mitt umiddelbare inntrykk av Hakka R2 på bar asfalt er at overgangen fra sommerdekk (Hakka Z) til vinterdekk var mindre tydelig enn forrige høst da jeg kjørte på Hakka R. Min testkollega Jan har skrevet et par veldig bra betraktninger om egenskaper på bar asfalt som funksjon av temperatur. Jeg har dessverre ikke fått testet mine Hakka R2 ved temperaturer ned mot, eller under, frysepunktet, men det kommer :-) .

Men tilbake til min kjøretur fra Stjørdal til Oslo sist helg. Temperaturen lå rundt 10 plussgrader med andre ord i overkant varmt i forhold til vinterdekkenes "trivselstemperatur". Likevel var kjørefølelsen overraskende bra. Det var tørre asfalt hele veien så kjørefølelsen på våt asfalt er ennå ikke uforsket.

Konklusjon: So far so good :-) :-) .