Første helg med utfordringer

Da var kulden kommet til Bergen også, og jeg fikk prøvd meg med piggfrie dekk fra både Continental og fra Nokian. Totalt har jeg kjørt over 70 mil i helgen, hvor 60 av dem har vært på jobb som drosjesjåfør (og med Continental dekk) og 10 med privatbil (og med Nokian dekk). Allerede i 7-8 tiden Lørdag kveld var det fryst på i enkelte områder rundt Bergen sentrum. Dette var noe jeg først oppdaget da bakenden på drosjebilen (Mercedes) glapp ut under litt pådrag. Temperaturmåleren i bilen viser seg nemlig å måle 2-3 grader mer enn riktig temperatur. Jeg var derfor meget klar over forholdene da jeg i 6-tiden natt til Søndag satte meg i privatbilen for å kjøre hjem.

Etter mangfoldige minutters skraping var jeg endelig på veien. Det første jeg legger merke til er støynivået. Det er faktisk lavere, eller mer behagelig om du vil, i min bil (Vw Bora) i forhold til Mercedesen. Mercedesen er preget av ganske så romlete lyd, spesielt på grov og gammel asfalt, noe som vi har mye av i Bergen og omegn. VWen ruller ganske så lett og lydløst også over sånn asfalt. Er det nylagt asfalt kan knapt annet enn vindstøy høres. Om det har med dekkene å gjøre eller om det har med støydempningen i bilene skal jeg ikke spekulere i, men jeg ville absolutt ha trodd at Mercedes satser store penger på å framstå som behagelige og støysvake biler. På veien hjem hadde derimot saltet fått feste i veibanen, så de VWen min ble ikke satt på de helt store prøvene. Som en oppdatering av forrige post kan jeg nå melde at jeg har målt forbruket over ca 1000 km, og det viser seg at jeg ligger ca 0,1 liter på milen under det jeg hadde i forbruk med sommerdekk. Dette til tross for kulde og det faktum at bilen trenger lengre tid på å oppnå arbeidstemperatur.