Førsteinntrykk av nye vinterdekk

Da har vi kommet godt i gang med testingen av de nye Hakka-dekkene. De gamle Blizzak-dekkene hadde gått hele seks vintere, så det var på høy tid å få skiftet!

Det fine med å gå fra gamle til nye dekk, er at du lett kjenner forskjell. Vår Subaru Legacy 2000-modell har godt veigrep takket være at den er lav og har firehjulstrekk. Med de gamle dekkene var det en smal sak å ligge bredt mens man kjørte i sirkler på snødekte parkeringsplasser, men med de nye dekkene var dette nærmest umulig. Har også fått kjørt en del på snødekte veier i Hemsedal-området, og også her demonstrerte dekket gode egenskaper i sving.

En annen merkbar forskjell fra de gamle dekkene, er støynivået. Hakka-dekkene er mye mer stillegående enn de gamle Blizzak-dekkene. Likevel slår de ikke sommerdekkene vi bruker.

Siste nytt er at vi har byttet støtdempere bak på bilen. Byttet foran i sommer, men merket etterhvert at også de bakre demperne var rimelig slitne. Henrik (samboeren min) byttet demperne selv og det var en enkel jobb. Det er mange enkeltkomponenter som skal harmonere perfekt for å gi gode kjøregenskaper på en bil, og gode dekk og dempere er to av de komponentene.

Under ser dere et bilde fra demperbyttet. Henrik og jeg bruker Instagram og benytter hashtaggen #nokiantestdriver når vi poster noe bilrelatert. Oppfordrer resten av Hakkapedia-bloggerne til å gjøre det samme : )