Fredag og stress.

Idet jeg småjogger ut døra på jobb idag er det en kollega som roper etter meg at det visstnok er lastebilkaos på Kongsvinger. Hurra, eller ikke. Jeg hiver meg i bilen og ser på klokka. Halv tre. Om to timer begynner fotballtreningen. Det snør lett og jeg vurderer vestsiden vs østsiden. Østsiden og saltet veg vinner. Og godt er det. Innen jeg er på Kirkenær snør det tett og brøytebilen har ikke vært i nærheten på en stund. Det er bare å senke tempoet, selv om klokka tikker farlig fort.

Etter Kirkenær begynner det å bli en del mer slapsete snø i kjørebanen og jeg begynner å bli stresset. Om det ikke blir bedre så er jeg ikke på Sfo før fire, og så skal jeg hente Blondie i barnehagen. Så er det hjem, mat og skifting og ned til idrettshallen til halv fem. Det kommer til å holde hardt.

Etter enda noen kilometer kommer jeg bak en brøytebil. YES! Herlig, det får gå så tregt det bare vil, her skal jeg ligge hele veien hjem. Hvis det ikke var for at luringen i brøytebilen slang seg inn i en busslomme og stoppet!  Svarte svingende, men det er ingen råd med det, jeg nekter å stoppe bak fyren og vente, det ville liksom vært litt flaut med tanke på hvor kjepphøy jeg er rundt kjøringen min.

Snør gjør det, sikten er rimelig elendig og under mye slapsesnø er det ruglete is. Omtrent som å kjøre på konstant ferist. En glatt ferist. Jaggu sa jeg saltet vei på østsiden....hrmpf. Det er bare en trøst, det er garantert verre på andre siden av elva.

Det tar en time og tre kvarter hjem. På sommerføre tar jeg det vanligvis på litt over en time bare. Jeg er dønn sliten, nakken er stiv og fingrene må jeg omtrent brekke løs fra rattet. Jeg får helt angst av sånt føre.

 

På Sfo møter jeg Gærningen, som klager på vondt i magen og kvalm.

"Jammen Kompis, det er fotball trening ikveld"   Jeg skynder på ham for å rekke mat og skifting til treningsklær.

"Mammaaaaaaaa! Jeg er syk altså, helt på sant"

Han ser på meg og er jammen litt blank i blikket.

 

Jaja, okey da. Det er en _sånn_ dag. Vi sms'er treneren om fraværet, henter Blondie og tar helgen.

 

God helg folkens, og.....Kjør pent, noen er glad i deg :)