Full storm

Jepp, for sånne bygdeøstlendinger som meg har nattens og dagens vær nesten vært full storm. En vestlending jeg kjenner ville ledd seg fillete om han hørte jeg kaller det storm, men det bryr jeg meg ikke om! Så!

Det har snødd sånn passe, egentlig ikke spesielt mye, men med vinden vi har hatt så har det dannet seg større og mindre fonner utover i veien.  Oppover her jeg bor er det grusvei som på sommerstid er mer enn bred nok til to biler uten problemer. På vinterstid blir veien ikke alltid måkt helt ut på veiskulderen så da blir det trangere, men fremdeles er det mulig å passere møtende biler uten å måtte klundre for mye.

Men idag ble det interresant på siste delen av veien hjem. Skikkelig føyka igjen med dype fonner. Ett spor midt i veien, resten er relativt dype snøfonner. Og en møtende bil.

Som tur er så er det naboen, med sin digre firehjulstrekker etter-eller-annet. Og som tur er så har jeg gode snødekk så jeg trenger ikke la naboen være den eneste som viker ut i fonnene. Joa, litt roligere tempo skal man ha når man leker brøytebil, men det gikk faktisk helt greit.

 

Hjemme på gårdsplassen møter jeg svigerfar til naboen. Han er ute med traktoren sin og har måkt for meg. All snøen han måtte fjerne har han laget en stor haug av. Gærningen & Blondie er ekstatiske og må klatre og base med en gang.

 

Lykke er å ha vennlige naboer som bryr seg og som gidder å bruke tjue minutter ekstra på å måke en gårdsplass for en (hardtarbeidende?) singel mor, slik at hun får mer tid til å leke, og overskudd til å dynke sin leende sønn i en snøhaug.