Glatt - ikke glatt - glatt - ikke glatt

Sånn føltes det her om dagen etter at det kom tørr nysnø som effektivt skjulte hva som befant seg under snøen. Noen steder var det is og andre steder var det asfalt eller grus. Men det var selvsagt umulig å se hva som var under snøen så kjøreturene ble litt mer spennede enn forventet. Det skiftet kort og godt mellom godt grep og null grep så og si fra meter til meter. Siden jeg p.t. er i "testmodus" m.h.p. dekk og veigrep måtte (?) jeg selvsagt prøve både piggfritt og pigg (alt produsert og levert fra de tusen sjøars land selvsagt), men det var like uforutsigbart samme hva jeg prøvde. Det hadde kommet ca. 10-15 cm tørrsnø så jeg vil tro at de stakkars piggende som hadde forvillet seg inn i piggdekkene aldri var i nærheten av å krafse i annet enn den nevnte tørrsnøen. Jeg var dermed til tider prisgitt den fantastiske friksjonen mellom glatt is og tørr nysnø. Men som den forsiktige (eller heldige....??) "piloten" jeg er oppsto det ingen farlige situasjoner.