Glatt uten holke

Det er fremdeles ikke blitt vinterføre. Det haster vel egentlig ikke, men snø er bedre enn dette været som er nå. Det er jo så fuktig så man kan risikere å finne abborr i blomsterbedet.

Uansett, i går skulle jeg på jobb. Vanligvis parkerer jeg på en plass noen meter bortenfor innkjøringa til huset der jeg jobber. Denne gangen sto porten åpen, og jeg tenkte at jeg da likegodt kunne parkere på gårdsplassen. Så dermed måtte jeg bremse ned fra ca. 50 på meget kort varsel. Da kom overraskelsen. Jeg skled rett forbi, og det var til og med i en forholdsvis bratt motbakke. Jeg trodde rett og slett at det faktisk hadde frosset på litt, for veien var våt. Jeg rygget litt tilbake og skulle kjøre inn, og opplevde at hjulene spant uten spesielt hardt påtrykk. Temperaturen var +4 og is var utelukket.

Det var en liten vekker, rett og slett. Grunnen til at det var glatt, var sannsynligvis at det har vært rått så lenge, uten skikkelig regn, så asfalten har fått et lite lag med jord fra traktorer og  andre kjøretøyer med møkkete labber. Det er i allefall min teori. Det er uansett verdt å tenke på når man er ute og kjører under slike forhold, for det var faktisk ganske glatt.