Godt lys er viktig

Ved siden av god dekk er det en annen ting som er viktig for meg å ha på bilen min: gode lys, spesielt fjernlys, særlig etter noen nær-kræsj opplevelser med hjort og elg. På bilen miner det dessverre ikke så lett å få til…trodde jeg inntil nylig.

Jeg vet, det er sommer og lyse netter og godt fjernlys er neppe det de fleste tenker på akkurat nå, men det er tross alt ikke mange dagene igjen til sola snur (strengt tatt så snur jo ikke sola, det er bare jorda som forandrer helningsvinkel, nok om det), og gode lys blir igjen viktige å ha.

Som sagt, jeg trodde først at jeg bare måtte avfinne meg med de fjernlysene jeg hadde, for det å feste ekstra fjernlys er en nær sagt umulig oppgave på bilen min ifølge verkstedet mitt, den er rett og slett ikke laget for det. Det er nok mulig, men det blir en ganske omfattende demonteringsjobb for å finne feste for brakettene lysene skal stå i.

Heldigvis kom verkstedet mitt med forslaget om å sette inn såkalte 50+ lyspærer, og faktisk måtte jeg på verksted for å få gjort det, for ikke bare har jeg Xenon nærlys som gjør at jeg helst ikke vil fikle for mye med lysene mine selv, men det er også så trangt bak lysinnsatsen at man nesten må ha spesialverktøy for å ta ut og sette inn lyspærer. Akkurat det var jo faktisk mye enklere i gamle dager.

Vel, de nye lyspærene gjorde faktisk veldig stor forskjell, selv om jeg ikke har fått testet dem så altfor mye ennå, men nå ser jeg nesten fram til at det blir høst og tidlig mørkt. For da har jeg ikke bare gode lys å glede meg til, men også gode vinterdekk. Nokian selvfølgelig.