Gratis påfyll på tanken? Ja, takk.

For oss som kjører mye, og sikkert også for de som kjører lite, så merkes det godt på kontoen når tanken skal fylles. Heldigvis finnes det ulike måter å spare drivstoffutgifter på.

Nummer en, man kan fylle på de dagene det er billigst. Alle vet jo, eller bør vite, at prisene varierer uken gjennom og her i strøket er det billigst på mandager og også på torsdager (litt pussig akkurat det med torsdagen, men sånn er det). Men det er jo ikke alltid man kan fylle de dagene og bare må fylle de andre dagene når det er dyrt, fordi det er da man er ute og kjører.

Nummer to, man kan skaffe seg rabattkort eller kredittkort fra de ulike selskapene. Selv har jeg kort fra både Esso, Shell og Statoil og følger nøye med når stasjonene kjører ekstra kampanjer. Det hjelper litt, men det helelr ikke her at man alltid er nærmest den stasjonen eller det merket som gir mest rabatt. De ulike kredittkortselskapene har også ulike rabatter og bonuspoengordninger, så her kan man om ikke vil spare på drivstoffet tjene opp poeng man kan bruke på andre ting. Det er valg hver enkelt må ta.

Nummer tre, og som jeg har gjort en stund, er å være "mystery shopper" eller hemmelig kunde for å sjekke service og kvalitet på bensinstasjoner. I det inngår det at man må kjøpe for et visst beløp (som man får refundert), og så må man selvsagt rapportere om besøket etterpå. Litt arbeid er det, men jeg synes at det lønner seg.

Jeg vet ikke om jeg har lov til å drive reklame for dette firmaet jeg har oppdrag for, men jeg får ikke noe for å si det, ei heller for å verve andre, så da gjør jeg det. Det er et firma som heter Gapbuster som sjekker Shell-stasjoner landet rundt. Her skal man kjøpe drivtsoff for minst 100kr og kioskvarer for minst 20 (som man får refundert), pluss at man gjerne får litt ekstra for jobben, og alt etter hvor viktig det er å få gjort oppdraget kan det dreie seg om 50 til 100 til 200 kroner ekstra.

Med andre ord, en ikke ubetydelig besparelse per tankfylling. Det er plusssiden. Den første minussiden er at man skal fylle ut et skjema på internett og laste opp kvitteringen innen 8 timer (men her man jo smarttelefon). Den andre minussiden er at man ikke helt fritt kan velge når og hvor, men må følge tid og sted som bestemt for oppdraget, selv om det likevel er relativt store muligheter for at man kan tilpasse dette til de reiseplaner man måtte ha for den aktuelle dagen, noe som er en fordel for oss som reiser mye land og strand rundt. Det siste minuset er at pengene ikke kommer før i slutten av måneden etter at oppdraget er utført, dvs. at det i verste fall betyr at det kan være 8 uker å vente, men når man først blir vant til det så går også dette greit.   Jeg har i alle fall klart å redusere mine drivstoffkostnader ganske betydelig på denne måten.

Samme firma driver faktisk også og sjekker McDonalds-restaurantene, så her er det faktisk mulig slå to fluer i et smekk: å mette bilen og mette seg selv.

Kankje ikke så veldig dekk- eller Nokian-relatert dette innlegget her, og jeg får som sagt ikke noe for det, men jeg synes det er et tips det er verdt å tenke på. Litt jobb er det, og rik blir man så absolutt ikke av dette her, men alle monner drar, som det heter.