Hakka Black - Gotland Ring

Er ikke hver dag man får telefon med spørsmålet om du vil ta turen til Gotland for å teste noen nylanserte dekk. Kanke la en slik sjanse gå fra seg! Trøtt i trynet etter en tidlig avgang fra Gardermoen ankommer vi (de 3 musketerer fra det Norske testførerprogrammet til Nokian) Gotland Ring i lunch-tider med en del journalister fra blader som Gatebil, Autofil, Bil o.s.v. Synet som møtte oss fikk i hvertfall meg til å forstå at dette ikke kom til å bli kjedelig!! Audi RS5 og RS4`r sto linet opp skodd med Hakka Black:) Det er et dekk som er godkjent for hastigheter opp til 300Km/t!!

Vi startet dagen inne med en liten presentasjon fra Juha Pirhonen (Nokian Tyres produktutviklingssjef også referert til M.Tyre) om de siste nyutvinningene til Nokian Tyres.

eLine

som er et dekk som er meget miljøvennlig med lav rullemotstand og utrolig gode egenskaper på våt veibane. Vi fikk ikke mulighet til å teste dette dekket.

Rotiva

et dekk som er skreddersydd for SUV og større biler. Vi fikk testet dette dekket på en VW Amarok i lettere steinete terreng og på landevei. Meget gode egenskaper  i terrenget. Men det som overrasket meg mest var dekkstøyen på landevei. Stor tung bil, store grove dekk, høy hastigehet. INGEN dekkstøy!

Hakka Black,

dagens store høydepunkt! Ut på landeveien i RS5 med testfører Erlandsen. Fikk med oss Stølen i baksetet (Autofil) til å forevige det hele:) Det var ingen dårlig opplevelse kan man si. Flotte veier, Skyfri himmel, fet bil og gromme dekk. Tida gikk vel i raskeste laget. Fikk ikke utfordret dekkene så mye på denne turen da trafikkregler og innbyggere som ikke alltid er like fornøyde med at Nokain har lansering;) i tillegg til førerkort som ligger igjen i bagasjen.. Men med RS4 på banen Gotland Ring fikk vi virkelig kjørt dekkene varme. Var ikke mulig å spare på kruttet når det sitter en sinnyk Finne ved siden av for å bistå med kjøretips og sporvalg. Det sto ikke på dekka i hvertfall! Det krever sin mann å lage gode dekk. Dere kan se 4 dype spor i banen på dekket. Gummien er faktisk polert glatt i de sporene for at vann lettere skal forsvinne. Den poleringsjobben alene tar 4 timer!

Det hele kan sees på Autofil i en knall god reportasje fra Stein Inge Stølen http://www.autofil.no/902908/drommejobben-de-er-dekktestere-for-nokianPs. Har dessverre ikke fått lagt til egne bilder da telefonen nekter å føre over bildene til Pc..

Tommy