Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Hakka Green - episode 4

Sommeren er her. Ihvertfall sommerdekksesongen, og for meg betyr det at dette blir den fjerde sommeren med Hakka Green på felgene.

Fordi det ikke ble fullt så mange sommerkilometer i 2014 som jeg hadde tenkt så har jeg valgt å bruke dekkene fra i fjor litt til. Det ble jo bare 14500km på sommerdekk i fjor, og med 5mm igjen på de beste og 4mm på de dårligste dekkene behøver jeg ikke nye dekk sånn helt med det første.

Det var godt å få sommerdekkene på. Bilen ble mye mer stabil med en gang, og faktisk noe tyngre på rattet, utrolig men sant. Litt skyldes det nok at jeg har godt opp en felgdimensjon fra 14 til 15 tommer, men mest skyldes det nok at det nå ble betydelig fastere gummi og bedre grep på tørr veg.

Minuset er at det bråker litt mer, og til tider høres det faktisk ut som om jeg har gått over til piggdekk.

Uansett er jeg nå skodd for sommeren og de lange bilturene som jeg vet vil komme. Litt spent er jeg dessuten på våtgrepet hos mine ett år og litt slitte dekk kontra helt nye, men den første prøven ble bestått med glans i helgen som var.

Så nå er det bare å glede seg til resten av sommeren, og helt nye Hakka Green en gang utpå sommeren...