Hakka Green etter 4000km - litt skuffet

Tre sesonger med samme dekk, men med tydelig ulik slitasje ved samme kjørelengde; det er resultatet så langt som testfører, og her finnes det sikkert mange og gode forklaringer, og årets slitasje er definitivt i overkant av hva jeg forventet.

I 2012 kjørte jeg 5000 km før 6-tallet på dekkslitasjeindikatoren begynte å svinne hen, i 2013 kunne jeg øke dette til 7000 km, men i år holdt dekket såvidt 4000 km før jeg måtte konstatere at det hadde mistet 2 mm allerede. Det er litt skuffende og jeg har egentlig ingen god forklaring.

 

 

 

 

I 2012 satte jeg på dekkene altfor tidlig kanskje, og gummien ble slipt bort av den fremdeles vinterruglete vårasfalten, var forklaringen jeg fikk fra Nokian. Derfor ventet jeg vel og lenge i 2013, noe som åpenbart viste seg å være bra. I år var jeg ikke for tidlig, men kanskje var det den ene langturen på 1000 km, der mesteparten foregikk på bar asfalt i temperaturer mellom -10 og -5 som ødela for meg. Ikke vet jeg om dette er riktig forklaring, men det er uansett irriterende.

Og litt interessant er jo også formuleringen på Nokian sin hjemmeside, der de sier at Hakka Green har "tilfredsstillende slitestyrke". Tilfredsstillende? Tja, egentlig er den vel det, men spesielt god? Kanskje, kanskje ikke...Vel, vi får se hvordan det går resten av sesongen.