Hakka Green etter 8000km

Som jeg sa i forrige innlegg, så har kilometrene egentlig rullet ganske så fort, selv om det ikke har blitt de store bilturene, og nå, etter 5 måneder, har dekkene mine rundet 8000km, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd så langt. Nå er 8000km ikke all verden, bare litt mer enn det Ken ruller på en eneste ferietur, men det er nettopp det som gjør det så spennende og interessant å være med i testfører-gjengen, for vi har alle forskjellige biler og forskjellige måter å bruke bilen på. Vi tester dekkene i ekte daglig bruk, ikke i runde etter runde på en testbane.

De kalde fakta om dekkene mine etter 8000 kilometer er slik: Foran like i overkant av 6mm, bak like i underkant av 6mm. Forskjellen mellom foran og bak, som var 1mm da jeg byttet foran og bak ved 5000km, er altså i ferd med å jevne seg ut.

Som sist gang så merket jeg også denne gang en større slitasje på ytre spor enn på indre spor, samtidig som høyre hjule foran var noe mer slitt enn venstre hjul. Mens det for venstre hjul gikk fra 6 mm ytterst til 6,2mm innerst, så gikk høyre hjul fra 5,8mm ytterst til 6mm innerst. Det var ingen forskjell i dekktrykk mellom høyre og venstre, så jeg vet ikke helt hvor forklaringen ligger her.

Bildene nedenfor viser henholdsvis venstre og høyre hjul foran. Det er faktisk tydelig å se på dekkslitasjeindikatoren at høyre og venstre dekk er slitt forskjellig: 6- tallet er mer borte på høyre side enn på venstre side.