Hakka Green - førsteinntrykket

Selv om bilen min, "Fabby", som jeg liker å kalle min trofaste lille Skoda Fabia, hadde bra nok sommerdekk fra før, og som med sine 4mm nok ville holdt en sommer til, så var det ikke Nokian, og derfor lot jeg meg friste til å bli testfører for sommerdekk også. Uansett så ville jeg nok ha kjøpt nye dekk på slutten av sesongen (alltid gode tilbud da), men så ble det altså noen måneder før likevel.

Idag var jeg en tur innom Vianor Arendal og fikk satt på nye Hakka Green i 185/60 R14 og her fikk jeg en stor overraskelse: gratis omlegging! "Vi må jo ta vare på testførerne", var beskjeden jeg fikk, så tusen takk til Vianor for det.

Originale dekk skal være i 165/70 R14, men siden vognkortet tillater 185/60 R14 og siden det var det jeg hadde fra før, så ble det det samme også for de nye dekkene, så da har jeg i alle fall rett grunnlag for å 

sammenligne dem.

 

Jeg ville nok helst hatt Hakka Blue, men de finnes bare i 15 tommer og oppover og selv om vognkortet tillater 185/55 R15 så ville det bety nye felger, og akkurat som med Lars og hans Audi TT, så var det ikke økonomi til det i år. Dessuten tror jeg at 15 tommer ville blitt litt overkill på stakkars Fabby.

Etter én dag og åtte mil er det kanskje litt for tidlig å si noe bestemt, men jeg har gjort noen erfaringer allerede. Tiden vil jo vise om mine erfaringer med Hakka Green er like gode som i NAF sin sommerdekktest for 2011 eller som det svenske Vi Bilägare skriver om.

Lyd/støy: 

Hakka Green har en helt annen lyd enn de gamle dekkene mine, mindre rumlelyd og mer rullelyd, mer susing på en måte og mindre bråk. Mer motordur og mindre dekkdur. Det liker jeg.

Styring:

Dekkene er nye og det kan være derfor, men Hakka Green synes en tanke stivere i kurvekjøring enn de gamle dekkene mine. Jeg må bruke rattet på en annen måte, men føler ikke at dekkene er mindre presise enn før. Tvertimot. Det er bra.

Sporing:

De gamle dekkene dro godt til siden når jeg møtte spor. Hakka Green sporer vesentlig mindre, men mer markert, et kort rykk eller napp, og så er det over. Jeg ble litt overrasket over den harde sporingen, men igjen, akkurat som i kurvene, jeg føler at jeg likevel har mer kontroll med bilen enn med de andre dekkene.

Rullemotstand/drivstoffforbruk:

Den lille testen min er nok altfor kort til å trekke bastante slutninger, og dessuten tok jeg det nok ekstra med ro nå mens dekkene ennå er i innkjøringstiden, men forbruksmåleren min var bortimot 5% lavere enn den pleier å være på strekningen jeg testet dekkene på, så dette lover bra.


 

Det eneste lille minuset, men det er ikke dekkene sin feil, er at dekkene er produsert i uke 49/2010, altså ikke helt ferskvare lenger.  Det irriterer meg litt. Skal jeg bruke Hakka-fornøydgarantien og bytte til nyere dekk? Hva mener dere?