Hakka Green i Numedal

Noen ganger kan man lure på hvor møtearrangører har hodet sitt, når de klarer å legge et to-dagers møte (lunsj til lunsj) på dagene før 17.mai, særlig når 17.mai faller på en torsdag og den inneklemte fredagen inviterer til langhelg, der mange sikkert kunne tenkt seg å reise bort, allerede på onsdagen, men jobb er jobb og møte er møte, så da må man bare reise.

Når man i tillegg legger møtet til Lampeland Hotell i Flesberg kommune, der det foruten møtehotellet, Kiwi-butikken og Statoil-stasjonen ikke er så mye mer å finne på (det var det jeg så da jeg sjekket det på Google Street View før jeg skulle reise), da begynner jeg jo å lure...men det var altså før jeg kom dit, for både servicen og maten på hotellet er noe av det beste man kan få i norsk hotellbransje.

Vel, for meg som testfører har slike bortgjemte møtesteder dessuten den fordelen at jeg får nye 50 mil å teste mine Hakka Green på, og igjen får muligheten til å finne frem til bortgjemte småveger jeg ellers ikke ville kjørt sånn helt uten grunn.

Kort fortalt:  [E18] Arendal > Rugtvedt (B) > [353] > Ulefoss > [36] > Geiteryggen > [360] > Notoddden (C) > [602] > Bolkesjø (D) > [37] > Kongsberg > [40] > Lampeland (E) > [40] > Larvik (F) > [E18] > Arendal.

Strengt tatt er det kanskje egentlig bare strekningen mellom Notodden (C) og Bolkesjø (D) som kan regnes som "bortgjemt og ukjent småveg" for meg, de andre vegene innover fra E18 kjenner jeg godt til fra før, selv om det er veldig mange år siden jeg har sett dem fra bil, og i Lampeland har jeg ikke vært på 25 år.

Jeg liker sånne turer, for  det å bli kjent med vegene her på Sørøstlandet er på sett og vis en del av jobben min faktisk; jeg jobber nemlig i en vegrelatert statlig etat (say no more) og jeg må tilstå at jeg både gremmes og skjemmes over det underlaget jeg og bilen møter på turen mine.

Bildet ovenfor er tatt ved Bolkesjø (punkt D i kartet) på turen hit i går og i skrivende stund har jeg ennå ikke tatt fatt på hjemveien, " kjedelige" Lågendalen til Larvik og E18 helt hjem.

Jeg skulle gjerne ha lagt inn noen flere avstikkere når jeg først er her, men det får bli med tanken. Med kone og baby som venter hjemme er det nok best å ta straka vägen og komme hjem tidsnok til å planlegge 17.mai, så god 17.mai, dere!