Hakka Green - ikke så grønn likevel?

Hva er det som skjer? Etter at jeg byttet fra piggfrie Hakka R2 til splitter nye Hakka Green har drivstofforbruket mitt skutt i været. Ikke så rart, men likevel rart.

Jeg forventet jo litt økning, noe som er naturlig fordi vinterdekk ruller lettere enn sommerdekk, men ikke så mye. Årets Hakka Green ligger langt over fjorårets Hakka Green, omtrent 10-15% og jeg spør meg selv hvorfor?

En av forklaringene er at jeg har byttet fra 185/60 R14 til 185/60 R15, så med større felg følger også mer vekt og dertilhørende høyere forbruk, men så mye?

Dekkbredden er jo den samme, men med større felg får dekket også en litt større anleggsflate mot vegen og dermed mer friksjon, ergo høyere forbruk?

Ikke vet jeg, men jeg har jo i et tidligere innlegg fortalt at bilen kjennes tyngre på vegen med de nye dekkene, så dette med mer friksjon er kanskje ikke helt på jordet?

Vel, her må det noe mer testing til enn de knappe 1000km jeg har kjørt hittil. I helgen blir det langtur og 2 dager med 500km hver dag, så da vet jeg nok mer etter det.