Hakka Green på motorveg

I uken som var måtte jeg reise en kjapp tur til Frankfurt, ut den ene dagen, og hjem den andre, og det ble til at jeg kjørte tur/retur Arendal-Gardermoen med bil, så da fikk jeg skikkelig testet Hakka Green på motorveg også, sånn cirka 32 mil tilsammen. Det er kanskje ikke allverden, men det som gjorde det verdt å skrive om er at det var tørre fine veger den ene turen, mens det var øs pøs regnvær på tilbaketuren.

Det som overrasket meg mest at var at dekkene faktisk føltes bedre på våt enn på tørr asfalt; de satt som klistret og nærmest sugde seg fast i asfalten, selv om jeg suste av gårde i 100 (og kanskje litt over). Skulle nesten tro jeg hadde Hakka Blue og ikke Hakka Green. Det var ihvertfall ikke noe vannplaning å spore noe sted, og det til tross for at dekkene allerede er litt slitte.

Jeg holdt som sagt fartsgrensen, og kanskje litt mer enn det, men jeg ble likevel forbikjørt av flere som suste avgårde i 130 kanskje, og med tanke på vannet som var i vegen så håpet jeg på at de hadde bedre dekk enn meg, for stort mer enn 100 følte ikke jeg for å kjøre (jeg så ihvertfall ingen grunn til å utfordre dekkene mer enn nødvendig). Verst var det jo å kjøre forbi trailerne, der der var omtrent umulig å se noe som helst gjennom vannføyka mens jeg var på siden, og der eneste rettesnora var kantlinja til venstre for meg til jeg var forbi.

Iblant var det en fire-fem trailere etter hverandre, og og det føltes ikke særlig behaglig å kjøre forbi og det var veldig lange sekunder til jeg fikk klart syn igjen. Vel, selv om jeg ikke så noe under forbikjøringen, så følte jeg meg ihvertfall trygg på dekkene mine.

Det er i alle fall ikke noe å si på Hakka Green på motorveg, især på våt veg.