HAKKAndes bRa dekk!

Jeg bare må si det: Jeg blir mer og mer fornøyd med mine Hakka R etterhvert som vinteren skrider fram. Her på Sørlandet har vi jo hatt langt mer kulde og snø i desember enn hva som er normalt, og dekkene har virkelig fått kjørt seg

Selv om det ikke har vært de lange kjøreturene, så har det å komme til og fra jobb og småkjøringen i nærområdet vært utfordrende nok. Alt fra bar asfalt i minus 15 til godt snødekke i minus 5 til løs snø- og saltslaps i plussminus null til 20cm løs snø og gjenblåste småveger.

Etter større snøfall, som vi jo har hatt mange av, er det spesielt rundkjøringene som har vært ganske krevende å manøvrere, med mye sporete og løst sammenpakket snø, godt iblandet litt salt og dermed ganske så såpeglått og uten ordentlig feste for dekkene, men dekkene beholdt grepet også her uten at det glapp altfor mye.

Noe av det jeg har lagt merke til er at mens andre ser ut til spinne seg gjennom lyskryss når de må stoppe for rødt, så kan jeg jeg kjøre i gang sakte og rolig uten at det glipper. Det skyldes nok ikke bare dekkene,  men det er nok også min rolige kjørestil og bilens antispinn som gjør sitt. Uansett, jeg har ennå til gode å stå fast noe sted så langt i vinter.

Dekkene ser i alle fall ut til å bekrefte det jeg sa i forrige innlegg, det er i minusgrader at dekket virkelig viser seg fra sin beste side, jo kaldere, dess bedre. Virkelig et hakkandes bra dekk!