Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Hakkapeliitta R - allværsføredekket

Denne uken har mine Hakka R dekk virkelig måttet vise hva de er gode for ettersom vinteren viste seg fra nye sider for hver dag som gikk nesten:

Mandag var ingen spesiell dag med sine minus 10, og på bare veger er Hakka R helt konge å kjøre på.

Tirsdag og onsdag var det tur/retur Arendal-Larvik, ikke lange turen, men iiiskaldt, minus 15 for det meste av vegen den ene dagen og minus 20 den andre dagen, tørre bare veger og nesten som å kjøre på sommerdekk.

Torsdag til Kjevik flyplass i minus 10 og bittelitt snødryss som la seg på fint på asfalten, men ingen utfordring for Hakka R det. Hvis det var glatt, så kjente ikke jeg noe særlig til det. Nesten så jeg får dårlig samvittighet av å kjøre forbi andre biler.

Hjem igjen på fredag kveld. Minus 5 og litt mer snødryss enn morgenen før. Venstre fila på motorvegen mellom Kristiansand og Grimstad var langt hvitere enn høyre fila, men det stoppet ikke meg. Hakka R lå som klistret til vegen, selv med god fart.

Lørdag morgen og handletur. Såvidt under null og nå hadde det lagt seg et sleipt lag med snø oppå saltet, og det var ikke mye feste å finne noe sted, særlig i rundkjøringene, men det gikk bra, noen så sleng til tross. Om det var dekkene eller ESPen som gjorde utslaget skal være usagt, men det glapp ikke mye og jeg gjenvant styringen ganske kjapt.

Søndag. Null og tett snøvær. Etter besøk hos noen venner i Risør var det ikke bare bare å kjøre den smale og ubrøytede vegen gjennom boligfeltet til hovedvegen, men Hakka R mestret de vel 20cm med løssnø uten problemer, selv i relativt bratte oppoverbakker, ingen problemer å bremse nedover heller. Et hardpakket snødekke på E18 på veg hjemover vare heller ingen utfordring, og det var ikke spesielt nødvendig å slakke av på farten heller, så bra som dekkene oppførte seg.

Dette har vært en god uke, i det som som begynner å bli en veeeldig lang vinter her på Sørlandet og så langt i vinter kan jeg med hjertet på hånden si at jeg ikke har hatt behov for piggdekk enn eneste gang. Tvertom, jeg har egentlig vært ganske glad for at jeg denne gangen ikke valgte piggdekk.