Hakkapeliitta R - litt slitt, men fortsatt best!

I dag tenkte jeg at det kunne være litt artig å se tilbake på en vinterdekktest  som det svenske Vi Bilägare gjennomførte i 2011, der de sammenlignet nye og litt slitte piggfrie dekk, for å se hvordan egenskapene forandret seg når dekket ble slitt.

Ikke overraskende så gjorde mine Hakkapeliitta R det meget bra der, ja faktisk best av alle dekkene som ble testet når jeg legger sammen poengene, for det ER forskjell fra dekk til dekk hvor godt det holder seg.

Skjønt, når man leser i detalj så høres det ikke så bra ut likevel, men trøsten får være at de andre dekkene gjør det langt verre.

Vel, da har i alle fall jeg valgt rett dekk. Hele testen kan du lese her:

Jeg har sett etter om det er blitt gjort en tilsvarende test for piggdekk, men har ikke funnet noe slikt enda. Hvis noen av dere lesere sender meg en link skal jeg mer enn gjerne lage et innlegg av det.