Hakkapeliitta R - på'n igjen...

Vel, da er sommersesongen offisielt over for mitt vedkommende. I går ble mine 15000km gamle og velbrukte Nokian Hakka Green stuet bort for godt, og mine nesten nye fra i vår Hakkapeliitta R fikk lov å snuse på litt den kalde høstluften, og jeg tror de likte seg.

Kanskje ikke så rart heller at de likte seg, for i dag tidlig viste gradestokken akkurat 0 grader, så det var nok på tide å legge om, ja. Rett nok var veien tørr og fin, men det betyr jo ikke at det ikke kan ha lagt seg litt rim her og der, så da er det godt å være skikkelig skodd.

 

 

Det var faktisk ganske deilig å få lagt om, for selv om piggfrie vinterdekk rumler på en litt annen måte enn sommerdekk, så ruller de tross alt betydelig stillere enn sommerdekk.

Såvidt jeg kan se er jeg nok en av de første her i byen som triller rundt med vinterdekk. Jeg har sett en bil til, men dekkenes tilstand der tydet mest på at det var dekk som var brukt sommeren over. Ihvertfall ville ikke jeg ha ønsket å møte vinteren med så slitte vinterdekk som den bilen hadde.

Da er det bare å vente på at det blir skikkelig frost eller snø, slik at dekkene får vist hva de er gode for. På disse kanter av landet må jeg nok vente på akkurat det en stund til...