Hakkapeliitta R2 - det lydløse dekket

Det er ingen overdrivelse. Alreit, kanskje en sannhet med modifikasjoner, litt avhengig av underlaget, men dekket er uansett fenomenalt stille.

Etter å ha kjørt med Hakkapeliitta R2 i vel to uker og snart 2500km er det ikke så rent sjelden jeg har lurt på om jeg i det hele tatt har dekk på bilen eller kjører på luft, fordi det er noe som mangler i bakgrunnen: nemlig dekkstøy.

Det kommer selvsagt litt an på asfaltunderlaget og hastigheten til bilen, men stort sett er dekkene helt utrolig stille. På landeveien, rundt 75-85km/h er de knapt hørbare i min bil; på riktig god og tørr asfalt hører jeg faktisk ingenting.

Ikke bare det, men jeg tør påstå at de bråker en god del mindre enn forgjengeren Hakkapeliitta R også på vått underlag. Det er i alle fall en helt annen lyd enn hva det var forrige vinter.

Og nå har det endelig blitt kaldt nok også, men det varer nok desverre en stund til før jeg får testet dekkene på hvitt og glatt underlag...