Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Hakkapeliitta R2 etter 30000km

Etter to vintre (som knapt nok kan kalles vintre) og 30000km er det nå på tide å pensjonere vinterdekkene. Og resultatet er ikke så verst. Fortsatt 4mm og litt til igjen, men ikke nok til at jeg kommer til å starte enda en sesong med disse dekkene, som har tjent meg godt den tiden de har vært på bilen.

Alt i alt må jeg si meg veldig fornøyd med dekkene. Ikke har jeg stått fast, og ikke har jeg vært redd for å kjøre selv på de verste vinterveiene (som det jo ikke har vært så mange av, men mange nok til at jeg har fått testet dekkene).

I sum kan jeg si at det som kjennetegner R2 på plussiden er at dekkene er stille, at de har eksepsjonelt godt grep på på snø, både våt og tørr (ikke minst det siste), at de oppleves stabile også i høye hastigheter, og at de heller ikke sier nei til våte og regnfylte veger. På minussiden er de kanskje litt vel ettergivende i plussgrader og at de slipper grepet på is veldig fort når de først slipper, uten forvarsel, men grepet fram til de slipper er veldig bra.

Definitivt et dekk jeg vil vudere neste vinter igjen.