Hva skal du gjøre i helgen ?

Idag har jeg fått utfordringen jeg ønsket meg. Det var bare det at jeg egentlig ikke ønsket meg såå mye utfordring da.

Det begynte å regne sånn omtrent klokka ti idag. Jeg ble litt bekymret for føret hjemover all den tid det var minusgrader også, men en kollega beroliget meg med at det var meldt plussgrader til jeg skulle reise fra jobb. Ifølge yr. Vel, meteorologer tar feil de og. Når jeg skulle hjem var både bil og bakke dekket av en rimelig heftig ishinne. Joda, man skraper i vilden sky...vil jo ikke ha hverken dårlig sikt eller bøter for sistnevnte. Så, hutrende inn i bil, starter opp, varmeapparat på.....og heisann ? virka ikke nei. Sjekker sikringer, alle hele. Ooookay, dette borger for en kjølig speilblank tur i VolvoDyret. Må ut og skrape en gang til før jeg drar avgårde, regnet har frosset på rutene mens jeg sjekket sikringene.

Jeg vurderte føret til å være vannvittig glatt og tok en tlf til bror type liten.

"atte, heeeeiiii....ehe. Glatt på jobb, sånn....veeeeldig glatt. Du skulle ikke kunne hente Blondie og Gærningen for meg hvis jeg ikke rekker barnehage og Sfo ?"

Rå latter i andre enden. Jeg har jo selvfølgelig vært veldig svær i kjeften om de nye dekkene mine, og må bare tåle.  Men etter at han er ferdig med å le så lover han å hente dersom jeg ikke rekker det selv.

Okay, ut og skrape is, for tredje gang før jeg setter snuten retning hjem. Det går sakte. Det er ikke ofte jeg ligger under fartsgrensene, men idag gjør jeg det. Dugelig mye under også.  Det trekker ihvertfall varmt fra varmeapparatet, så når jeg får opp litt tempo så holder den varmen isen av rutene. Enda noe.

Vel, lang kjøretur kort, jeg kom meg tidsnok til både Sfo og barnehagen uten uhell. Og da blir man jo litt ovenpå da, sånn er jeg skrudd sammen. Så, i siste bakken opp gir jeg på litt, man er jo tross alt så nære hus og heim at man kan teste littebittegranne. Og det var jo strødd, jeg mener, med piggdekk _og_ grus, da burde det holde greit tak ?

"Mamma? hvorfor svinger du hit og dit i veien?" Gærningen er som vanlig full av spørsmål. Jeg var litt for opptatt til å rette opp bilen før grøfta til å svare.

Det er, på godt norsk, griseglatt i Odalen ikveld.

Hva jeg skal gjøre i helgen ? Mekke varmeapparat. Hurra.

Og for ordens skyld, jeg er veldig glad for nye piggdekk nå. En kollega oppdaterte facebook'en sin med at strøbilen sto i grøfta....