Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Ikke helt som forventet

Testkjøring nå i disse corona-tider, da alle bør holde seg hjemme? Ikke lett å få til. Det har jo blitt mest bykjøring på meg, med noen korte turer på motorvei, men ingen hyttetur og ingen mulighet for å teste dekkene på snø. Noen erfaringer har jeg da likevel. Og heldigvis er det fortsatt kaldt nok om morgenen til at det er altfor tidlig å bytte til sommerdekk.

Noe av det første jeg la merke til da jeg fikk de nye Hakkapeliitta R3 på bilen var at de støyet. Det var nesten som om jeg ikke hadde byttet piggdekkene som stod på bilen i det hele tatt. Det var litt skuffende, men skufffelsen varte ikke lenge, for etter litt innkjøring var dekkene stille som bare det. Eller kankskje bare jeg som hadde vent meg til lyden? Nei, jeg tror ikke det.

At dekkene ikke gjorde det bra i vannplaning i dekktesten i bladet MOTOR kan jeg nok være enig i, for det merkes at de lugger litt når man kommer over en stor vanndamm i veien. Ikke urovekkende på noen måte, men ikke som gode gamle Hakkapeliiitta R. Det var dekket som elsket vann. Det gjør ikke R3.

Likevel har jeg ingen grunn til være misfornøyd. Etter noen års fravær er det herlig å kjøre rundt med ordentlige dekk igjen.